Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 22:11 - Едно неизпратено писмо вместо сбогом...
Автор: scarlety Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13316 Коментари: 66 Гласове:
83

Последна промяна: 12.04.2012 07:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


    Нали ме знаеш,че обичам да пиша,или по-точно да си драскам- стихове,римички...такива неща! Посветила съм ти няколко и на теб,но не съм ти ги чела! Обичам да пиша и писма,откровения-изобщо каквото ми дойде на ума. Но това писмо,което ти няма да прочетеш е най-тежкото  в живота ми досега. Не пожелавам на никого да пише такива писма.
     Толкова години вече сме заедно- а сега те обичам ужасно много, неизразимо  е с думи. Когато загубваш някого осъзнаваш колко много го обичаш,нали? Лежа до теб ,стискам ръката ти и се мъча да не плача. Не искам да ме виждаш да плача- трябва да съм силна и усмихната, да ти давам кураж в борбата с тая мръсна болест,която иска да те отдалечи от мен и живота! Винаги съм била по-слабата от двамата,а сега трябва да направя и невъзможното,за да съм силна...и да вярвам,когато никой не ми дава надежда. Повтарям си:"Вярвам,вярвам,вярвам",но предателските мисли винаги намират пролука и се наместват в съзнанието ми. Представям си с неописуем ужас  празници и делници,в които съм сама,без теб. Дни,в които няма да  чуя пъхането на ключа в ключалката,няма да вечеряме заедно,няма да правим планове или даже да се скараме за нещо,няма да чувам гласа ти,няма да лежа притисната до теб и да стискам силно ръката ти! Дни,в които ти няма да бъдеш в къщи,а някъде далече от мен! Тия мисли ми докарват порой от сълзи,които не мога да спра....а не трябва да плача,не бива да"чуваш" тия предателски мисли!
     Аз съм от тези, дето всичко си казват и нищо не премълчават,нали знаеш!Споделям с теб  всичко,което ме вълнува. Но сега не бива да говоря на тая тема,не мога да споделя с теб неистовия си страх от живота след теб-ужасен мъчителен,раздиращ страх....Само да не ме чуе малкото ни момиченце! Не ми позволява подобни мисли,камо ли изречени на глас съмнения! Тя вярва в твоето оздравяване,не иска и да чува за песимизма на лекарите,не иска да слуша предателските ми мисли,тя никога не пада духом,тя е по-силна от мен и е човекът,който ти дава най-много кураж и вяра! Тя е само на 21 години! Тя вярва в положителното мислене и в чудесата, и е твоята любимка! Сълзите текат по лицето ми и стискам ръката ти още по-силно,страхувам се да не я изпусна...не искам никога да я пусна,не ме оставяй сама,чуваш ли!!! По дяволите, кой е измислил тия гадни болести,които докарват толкова много мъка!!!
    Ръката ти помръдва,буден си,но мълчиш. Напоследък съвсем не говориш. Страхуваш се да произнесеш на глас мислите си,за да не затрепери гласът ти, да не потекат сълзите ти, да не видя страха в очите ти.Ти винаги си бил мъж и никога не си хленчил. Не хленчиш и сега! Бих искала аз да съм болната,защото ти си силен и би се справил по-добре от мен на мястото,където  сега съм аз..Но кой ме пита какво искам!?!  Интересува ли се оная с косата,че ти си най-добрият съпруг и баща на света,че цял живот си поставял нас на първо място,че ни обичаш без много красиви приказки,че даваш всичко за нас,че си  работлив,честен,забавен,обичан... ? Не и пука! 

  Стискам любимата си ръка( не знам защо гледам винаги ръцете на мъжете,а твоите са най-хубавите ръце на света) и не искам да я пускам!  "Боли ме,бе,не стискай толкова силно!"-чувам гласа ти и изтривам панически предателските сълзи. Знам,че го казваш просто така-да разведриш тягосното мълчание,а искаш да стискаме ръцете си още много,много време, дори и да боли, и никога да не се пускаме!

    Никога няма да получиш това отвратително писмо! Аз само си драскам.Мислех,че ще ми олекне,но...не ми олекна изобщо!

    Май вече се съмна! Трябва да прогоня сълзливите мисли, да приготвя закуската, да се усмихна и да вярвам в това, което трябва!!! В това,което и двамата искаме!
     Силно да вярвам!
     Обичам те!

6. 12.2011 г.





Днес  моето другарче се пресели в един,надявам се по-добър свят,където няма мъка и болка....след шестмесечна борба с рака.А беше само на 54 години и обичаше много живота!! Дано намери там покой!  Ние тук....едва ли....



image



Гласувай:
83



1. mt46 - Съболезнования, приятелко!
11.04.2012 22:21
Да почива в мир!...
цитирай
2. stela50 - Каквото и да напиша след това писмо ,
11.04.2012 22:30
което прочетох през сълзи ... няма да намеря точните думи ,
а има ли въобще такива ...
Приеми искрените ми съболезнования , Скали ...
Не зная , но вярвам ,че мястото наистина е по- хубаво
и от там той ще продължава да бъде с вас ... завинаги .
Прегръщам те сърдечно , мила ... и споделям болката ти .
цитирай
3. анонимен - Докато го четях си мислех, че е жив. ...
11.04.2012 22:58
Докато го четях си мислех, че е жив. Така го усещам. Не спирай да му говориш мислено. Ако искаш ето това, което си го написала тук го прочети, прошепни го, ако нямаш сили и ти е мъчно прочети го мислено, не на глас, че да те усети, да ти усети емоцията, но не плачи, не плачи, не плачи. Ако ти се доплаче си спомни весел спомен ваш...общ и се усмихни. И да запалите свещичка.
цитирай
4. анонимен - а относно това, че е обичал живота. . ...
11.04.2012 23:04
а относно това, че е обичал живота.... представи си, че е още жив...какво бихте направили заедно? Къде щяхте да отидете? Мечти имаше ли? Живей живота си така, че да усещаш, че той ще се радва на всеки твой, на всеки ваш ден. Сбъдвай неосъществените мечти :) Използвай живота! Ако сте се обичали той няма никога да ви изостави и пак ще се срещнете. Така функционират нещата.
цитирай
5. starbuck69 - Малко са хората като Теб...
11.04.2012 23:05
Не знам какво да Ти кажа, Приятелко. Толкова пъти говорихме, преживявах твоята болка всеки път и вярвах,че той ще победи коварната болест.
Само знам, може би някъде там, твоят обичан мъж и Човек с главна буква, знае какво сте били един за друг. Нека хубавите мигове между Вас, са символ на Светлината и Вярата в безсмъртния Живот. Поздравявам Те за куража, силата и волята, да се бориш докрай за ЛЮБИМИЯ!
цитирай
6. miralyub - Мир и светлина на душата му! Той сега ...
11.04.2012 23:06
Мир и светлина на душата му! Той сега е при моя Дени. Добрите хора винаги си отиват несправедливо рано. Нашият свят е твърде хищнически, алчен и жесток за светли душици като тях. Не знам каква рецепта да ти дам, за да намаля страданието ти, аз се спасявах с работа, работа и пак работа. Срещаме се в сънищата и той е хубав, винаги усмихнат и изглежда... щастлив. Усещам го до себе си, подкрепата му във всяко начинание, гледам да върша нещата прецизно и перфектно, както той би ги харесал и би бил доволен, да вижда че успявам...
Твоето другарче също би искал да се справяш с нещата занапред. Прегръщам те, бъди силна и не го предавай!
цитирай
7. megg - Искрени съболезнования, Ади!
11.04.2012 23:14
Каквото и да кажа, няма да изрази изцяло съпричастността ми, желанието за утеха...
Сигурно другарчето ти е в свят, който е по - добър, а ти винаги ще го носиш в сърцето си.
Нека почива в мир!
цитирай
8. monaliza121 - Адиииии
11.04.2012 23:29
Адиииии
цитирай
9. erato7 - Поднасям моите най-искрени съб...
11.04.2012 23:30
Поднасям моите най-искрени съболезнования, миличка! Пиша и плача...
Знай, че душата не умира... Прегръщам те с обич!
цитирай
10. анонимен - Умирате си да заливате хората с м...
11.04.2012 23:41
Умирате си да заливате хората с мъките си и негативните си емоции.
Спирам да гледам телевизия и да влизам в интернет на подобни места.
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - О, мила Скали!
11.04.2012 23:42
Толкова съжалявам... Приеми моите най-искрени съболезнования. Бъди силна, моля те! Заради него. Той е с теб, с вас, и ще ви закриля. Бъди силна, заради вашето момиченце. Вярвам в теб и те прегръщам с обич!
цитирай
12. tsanynka - И защо сте АНОНИМЕН?
11.04.2012 23:58
анонимен написа:
Умирате си да заливате хората с мъките си и негативните си емоции.
Спирам да гледам телевизия и да влизам в интернет на подобни места.

Личният блог затова е личен,защото в него човек споделя неща,които лично го вълнуват...Когато човек няма какво да каже,е по-добре да не казва нищо!
цитирай
13. tsanynka - Болката...непоносима е...
12.04.2012 00:09
Но...
Можеш да плачеш, затова, че той си е отишъл
Или да се усмихнеш, затова, че си го имала!
Можеш да затвориш очи и да се молиш той да се върне
Или да отвориш очи и да видиш всичко, което ти e оставил!
Сърцето ти може да е пусто, защото не можеш да го видищ,
Но може и да го напълниш с любовта, която си изпитвала към него!
Можеш да обърнеш гръб на утре и да живееш във вчера,
Или да си щастлива, че идва утре, защото си имала това вчера!
Можеш да плачеш и да затвориш съзнанието си за всичко,
Или да направиш това, което той винаги е искал:
да се усмихваш, да отвориш очи и да продължиш напред!

Мила непозната,ще те разбере онзи,който е преживял подобна загуба...Разбрах една голяма истина в този живот:времето не лекува,то просто ни учи да живеем без това,което сме изгубили...Пожелавам ти достатъчно сили и кураж да се научиш да живееш с болката!А той... сигурно е на по-хубаво място...
Прегръщам те...
цитирай
14. lotos16 - Мила Ади,
12.04.2012 00:14
много се надявах никога да не съобщиш тази вест.
Мила, мъката не отминава с времето, трябва да се научиш да живееш с нея.
Споделям болката ти, както многобройните твои приятели в блога...
Прегръщам те...
цитирай
15. zebb - О, Скарлети. . . Мир на Душата му. И ...
12.04.2012 00:22
О, Скарлети...
Мир на Душата му.
И сили за теб...
цитирай
16. osi4kata - Скъпа моя Ади,
12.04.2012 01:23
прегръщам те силно. Смъртта е неизменна част от живота. Надявам се, че е Врата към друго измерение и всички ще бъдем отново заедно с хората, които сме обичали.

Поклон пред паметта на Съпруга и Бащата!

С обич.
цитирай
17. kometapg - Прегръдка и от мен! Ако можехме в...
12.04.2012 01:33
Прегръдка и от мен! Ако можехме всички ние да направим болката по загубата по-поносима....
цитирай
18. naidobriq - Много тъжно.Да лежи сред цветя и мир..
12.04.2012 02:31
Моите наи искренни съболезнования..
цитирай
19. zabavnata - Съболезнования!
12.04.2012 08:12
Неговият дух винаги ще бъде близо до вас, най-обичаните. Бъди силна!
цитирай
20. анонимен - Защо, защо се случва!?
12.04.2012 08:46
О,мила, имаш сили и да пишеш! Грижи се за себе си и за детето! Светла му памет!
цитирай
21. tota - Мила, Скарлет!
12.04.2012 09:31
Моите съболезнования! Бъди силна и продължи своя път с прекрасните спомени!
Четях с болка в сърцето. Преживяно...
С обич!
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Моите искрени съболезнования!
12.04.2012 09:43
Стискам ръката ти.
цитирай
23. nicodima - Ще ми се това да е последното такова писмо, което чета...
12.04.2012 09:43
Моите съчувствия!...
цитирай
24. joysii - Съболезнования! Много ще Ви е ...
12.04.2012 09:47
Съболезнования!
Много ще Ви е трудно, но...с времето болката постепенно ще намалее.
Най-искрено Ви съчувствам и Ви желая в бъдеще да преживявате само хубави мигове.
цитирай
25. kite333 - Трудно е да се коментира,мъката ще остане за теб каквото и да ти кажем.
12.04.2012 09:52
От нас подкрепа,а от теб кураж за да продължиш.
Целувки
цитирай
26. vostroto - Много ми е мъчно за теб, приятелк...
12.04.2012 10:10
Много ми е мъчно за теб, приятелко
толкова искам да ти кажа нещо, да те успокоя, но не знам какво
знам само, че в теб той ще остане завинаги жив
тъгувам заедно с теб
цитирай
27. анонимен - чичи Тиквичка
12.04.2012 10:38
Бог да прости Жоро, а теб да те дари със сила! Страшно е да загубиш любим човек, но такава е съдбата на всеки от нас без изключение. Утеха намират само бедните духом, равнодушните и бездушните.
цитирай
28. koshmar - Регистрирах се,
12.04.2012 11:13
за да не пиша като анонимен. Пожелавам ти сила, твърдост и вяра. Той е по-добре Там. Изплачи мъката си, но след това не го обливай с лоши мисли. ТЕ Там не искат това.
цитирай
29. анонимен - Искрени съболезнования от мен!
12.04.2012 11:16
Болката от загубата на любим човек е огромна и няма думи да се опише!
Зная прекрасно колко много Ви е трудно, защото преди 5 години загубих съпруга си от тази ужасна болест, а миналата година точно на Великден - и единият си син от злокачествен тумор в мозъка след 6 годишна борба за живота му. Няма по-голям ужас от това, да загубиш детето си. И ако това може да утеши в този тежък за Вас момент, пожеланието от мен е да е живо и здраво детето Ви, да Ви радва и да Ви носи утеха.
цитирай
30. demonwind - Бог да прости...
12.04.2012 11:20
Думите са просто излишни...
цитирай
31. katan - МИЛА, МИЛА АДИ!!!!!!!!!!
12.04.2012 12:40
Най-искрени съболезнования!!!!!!
Не ми дава сърце да пиша, но през сълзи ще ти кажа - Стискай ръцете си - любимата ръка е между тях и никога няма да те остави!

БОГ ДА ГО ПРОСТИ!!!!
цитирай
32. benra - Изпращам ти
12.04.2012 12:55
прегръдка!Мълчалива...
цитирай
33. tikoev - Каквото и да кажем...
12.04.2012 13:15
ще е малко. Мъката...само ти си я знаеш.
цитирай
34. mar866 - ...
12.04.2012 13:20
Разбирам те напълно:(((
Преди двадесетина дни си отиде баба - неочаквано, последната ми и тази, която най-много обичах. Тогава нашите не ми казаха, не можах да я изпратя, но тази нощ не можах да спя и дълго мислих за нея. Помня я, винаги ще я помня усмихната, такава, каквато я видях за последно в скайпа...

Не те познавам, но ти пожелавам да бъдеш силна, а болката няма лесно да изчезне...знам го...
цитирай
35. mar866 - анонимният, аз те изтрих...
12.04.2012 14:27
жесток си и въпреки това ти пожелавам никога да не изпиташ подобна болка...
в такива моменти, приятелите са тези, които помагат повече от роднините, а споделеното в повечето случаи е половин лечение...

пп. не се хаби да пишеш пак, защото пак ще те изтрия.
понякога и бъговете в блога вършат добра работа
цитирай
36. mar866 - анонимният,
12.04.2012 14:32
казах, че ще трия, откажи се и иди да плюеш на друго място...
цитирай
37. rubsy - Отиваме си от света, когато Господ ...
12.04.2012 14:46
Отиваме си от света,когато Господ прецени,че сме изпълнили задачата си тук,на Земята.За заслужена почивка,за да се насладим на дара,който сме оставили след себе си.
В тези тежки моменти нито една дума не е в състояние да ни утеши,да ни даде някаква надежда или да ни накара да забравим дори за миг.Но ти не плачи,поне не много,той ще те чака там горе,за да продължите своя път заедно.Нищо във Вселената не се губи.
Бъди силна;)
цитирай
38. divna8 - Приеми моите съболезнования, мила ...
12.04.2012 14:49
Приеми моите съболезнования, мила Скарлети!
Знам, че е тежко и непрежалимо случилото се. Прегръщам те мълчаливо...
Мир и Светлина на Духа му...
цитирай
39. alarmonline - Искрени съболезнования
12.04.2012 15:11
за Вас, дъщеричката Ви и Вашите близки...
Подкрепяйте се взаимно в мъката сега, за да можете да продължите напред.
Мир на Духа му.
цитирай
40. gwendoline - Не смея да си представя какво ти е...
12.04.2012 15:17
Съчувствам ти от все сърце.
цитирай
41. tili - Най-искрени съболезнования, мила!
12.04.2012 16:29
преживява се, оцелява се някак, но никога вече не е същото. Липсата е незапълнима!
Пожелавам ти сили. Поплачи си.
Прегръщам те, детенце - също.
Светъл му път нагоре. Голяма компания се събра там, голяма...
цитирай
42. hope17 - Ще помълча с теб....
12.04.2012 16:31
дълго, Ади....Всичко, което имам да ти кажа ще ти го кажа на друго място, не в блога. Тук само ще ти споделя, че има връзки, над които нищо няма власт. Някой ден преставаме да виждаме някой. Това не значи, че го няма. Тук си е. Но го улавят само вътрешните ни сетива. Заслушай се. Опитай....и вярвай, че специалните връзки остават! Въпреки нашата преходност....
Мир и светлина по пътя на душата му!
цитирай
43. scarlety - Благодаря
12.04.2012 17:48
на всички ви за съболезнованията и милите думи! Вярвам,че добрите, достойните и много обичани хора не умират,а моят Жоро е именно такъв и духът му е жив!
цитирай
44. henzelski - Топло
12.04.2012 19:23
те прегръщам, скъпа приятелко...
цитирай
45. troia - Много е тъжно
12.04.2012 19:35
и съжалявам за това..да изгубиш любимия, няма по-лошо нещо. Дано да почива в покой!
цитирай
46. d3bep - Не Ви познавам, но моите съболез...
12.04.2012 19:40
Не Ви познавам, но моите съболезнования и бъдете силна!
Едва ли има по - голямо изпитание.

Що се отнася до писмото, вярвам че вече е изпратено и получено.
цитирай
47. elineli - Бог
12.04.2012 20:15
да прости добрата му душа. Прегръщам те :(
цитирай
48. lzl - .......
12.04.2012 20:26
.......
цитирай
49. moegs - Съболезнования!!!
12.04.2012 20:29
И аз не ви познавам но изпращам прегръдки!!
цитирай
50. 4aiotgluhar4e - Боже, колко е несправедлив този свят!!!
12.04.2012 20:38
Каквото и да ти кажа, мила Скарлети, все ще е в повече, защото само ти си знаеш какво ти е на душата. Или какво не ти е, защото предполагам, че в момента най-силно ти е усещането за празнота. Поплачи си, сестрице! И после го пусни да си иде. Той ще ви обича и пази отгоре.
Прегръщам те и се моля Бог да ти даде сили!
цитирай
51. pevetsa - Господи, пак ли !?
12.04.2012 21:04
Споделям болката ти приятелко, ... плача ... съжалявам ... не мога нищо смисленно да напиша ... прости ми ...............................................................
цитирай
52. an200 - Моите искрени съболезнования, scarlety!Мир на душата му!
12.04.2012 21:07
Четох и плаках.Прегръщам те!Бог да ти дава здраве и сили!
цитирай
53. mmagy - Съболезнования, Ади! Светла му ...
12.04.2012 23:06
Съболезнования,Ади!
Светла му памет!
цитирай
54. aqualia - scarlety, съболезнования...
13.04.2012 01:33
Бог с вас, мир на изстрадалата му душа! Любовта не си отива, а той ще продължи да е с вас още дълго... ти ще усетиш...
Поклон!
цитирай
55. veninski - Моите съболезнования, приятел...
13.04.2012 04:25
Моите съболезнования, приятелко!

Знам какво ти е - в последните три месеца изгубих двама близки, последния - на 11-и...
Ти си силна, ще се справиш!
цитирай
56. hel - Топла прегръдка, мила Ади! Го...
13.04.2012 14:55
Топла прегръдка, мила Ади!
Голяма е болката ти и все пак благодари на любимия, че е бил в живота ви и му засвитеделствай любов. Това е най-важно за него сега! Може би ще го усещаш енергийно! И боли, и е хубаво! Любовта не си отива и е прекрасно, че я има!
Болката е неизбежна, но тя съществува, защото е имало любов!
цитирай
57. ivankalilova - Приятелко, мила, прегръщам те с ...
13.04.2012 15:47
Приятелко, мила,прегръщам те с много обич ........., болка и тъга.......
Трудно ми е да пиша,но искам от сърце да изкажа своите най- искренни съболезнования
В скръб годините една след друга ще се нижат,
ала мислите неволно ще скитат , пазят спомени за дни честити,
а неговият образ мил, ще грее като слънце и стопля душите ви !
Мир на праха му !:(((
цитирай
58. mmmmmmmmm - Моите съчувствия и
14.04.2012 17:15
съболезнования!
Нека красивите мигове на щастие и детето ти дават сили за да вървиш напред!
Бог да прости!
цитирай
59. ckarlet - Искрено съжалявам, скъпа Scarl...
15.04.2012 12:20
Искрено съжалявам, скъпа Scarlety!
Светла да е паметта му! Прегръщам те, миличка!
цитирай
60. makont - О, Ади, чак сега прочетох,
17.04.2012 17:18
просто не е честно да ти го отнеме съдбата по този начин. Защо??? Просто не знам какво да кажа. Светла му памет! Иска ми се да те прегърна и да поема твоето страдание, но няма да се получи. Сега ти трябва много сила. Все пак те прегръщам горещо!
цитирай
61. martiniki - Съжалявам за мъката ви. Светла памет на човека!
26.04.2012 08:29
Сили и кураж за теб!
цитирай
62. ivesa - Моите съболезнования,scarlety!!
28.04.2012 19:39
Мир на душата му!:(
цитирай
63. alexs - Съболезнования ! Много съжалявам ...
03.05.2012 15:15
Съболезнования ! Много съжалявам Scarlety ! Той е в един по-добър свят!
Един ден всички ще идем там!
цитирай
64. mitkolrus - Болката и Споменът остават. А за ...
08.05.2012 14:15
Болката и Споменът остават.
А за утеха - споделени думи!
цитирай
65. avangardi - Моите искрени съболезнования!
11.05.2012 17:38
Мир на Душата му.
цитирай
66. razkazvachka - Приеми и моите съболезнования!
24.05.2012 19:31
Нека е светъл и лек пътят му.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: scarlety
Категория: Други
Прочетен: 1734958
Постинги: 166
Коментари: 5043
Гласове: 26478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031