Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2010 07:43 - История на най-древната професия
Автор: scarlety Категория: Други   
Прочетен: 39864 Коментари: 57 Гласове:
200

Последна промяна: 26.11.2010 23:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



Тялото като стока - история на проституцията     image Както в миналото така и днес не всички проститутки упражняват тая професия по собствена воля
Платената любов е съществувала и продължава да съществува в много култури по света. Проституцията е смятана за един от най-старите занаяти. Разбира се, също толкова стари са и опитите за забрана на т.н. "сексуален труд".

Тези опити обаче никога не са се увенчавали с успех и проституцията е процъфтявала в нелегалност. В Германия от началото на 2002 година проституцията е официално призната за услуга. Предлагането и търсенето на секс срещу заплащане вече не се смята за безнравствено. Простититутките подлежат на социално осигуряване и трябва да плащат данъци

.
image  Първите официални публични домове били в древна Гърция и в древен Рим

 

Началото на проституцията

Малко е известно за началото на проституцията. Първите официални публични домове, както се твърди, били в древна Гърция около 600 години преди Христа, казва културоложката Елизабет фон Дюкер, проучвала в Хамбург историята на сексуалния труд.

Малцина експерти обаче са наясно с факта, че древните хетери са започнали да продават телата си не за да припечелят насъщния, а в името на Бога. Първите достоверни свидетелства за съществуването на т.нар. сакрална, свещена или религиозна (според определението на Джеймс Фрейзър) проституция дава не друг, а бащата на историята -  Херодот. Според древногръцкия историограф египетският фараон Хеопс вдигнал прочутата си пирамида не с робски труд, каквото е преобладаващото мнение, а с приходите от храмовата проституция. Те били осигурени доброволно от жени, отдаващи телата си в името на божеството, на което се посвещавали, като всички припечелени от тях средства попълвали хазната на храма. Първите сведения за практикуването на сакралната проституция датират от времето на Древния Вавилон. Приблизително две хилядолетия преди Христа основателят на Вавилонското царство Нимрод обединил две халдейски племена и основал на река Ефрат легендарния град Вавилон. За да построи и укрепи бързо града и да вдигне впоследствие прочутата Вавилонска кула, цар Нимрод въвел свещената проституция. За тази цел всяка жена и девойка от неговото царство трябвало да проституират край храма на богинята на любовта и плодородието Милита, отдавайки припечеленото от клиентите - задължително чужденци, на своя патрон.Според Херодот нито една вавилонска девойка нямала право да разполага със своето бъдеще, ако не се раздели с девствеността си в храма на Милита, където се стичали хиляди странници. Пак според бащата на историята всяка жена, дори и да е омъжена, по закон трябвало най-малко веднъж в годината  да прави секс край храма на Милита и да посвети припечеленото на богинята.
След храма на Милита свещената проституция завладяла и храмовете на сходни, но с различни имена богини, като Венера, Афродита, Анаис, Астарта, Урания.

imageНа тази рисунка от древногръцки съд за вино е изобразена жрица на Афродита, правеща секс в името на богинята, на която служи.


По този повод в своята книга "История на проституцията" френският историк Пиер Дюфур пише, че за прослава на арменската Венера, известна с името Анаис, бил построен огромен храм, край който се извършвали любовни обреди. Служещите в него арменски девойки обаче можели да се отдават само на чужденци. Всички припечелвани от тях средства се оставяли на олтара като жертвоприношение за богинята. При това жените, които правели секс в името на Анаис, можели по-лесно да намерят достоен съпруг, тъй като се приемало, че им е било осигурено покровителството на богинята. В Кипър - родината на богинята на любовта Афродита, край храмовете на град Пафос живеели цели колонии от храмови проститутки. Според местните закони всяко родено от тях дете можело да претендира за царската корона. От Кипър свещената проституция бързо се разпространила по останалите острови на Средиземно море, Гърция и Италия. Древногръцкият пътешественик и географ Страбон свидетелства, че в храма на Афродита на Коринт служели над хиляда девойки. В Гърция пък най-красивите девойки били посвещавани на Афродита като своеобразно жертвоприношение, в случай че семейството се нуждае от застъпничеството на богинята.  В крайна сметка се оказало, че почти навсякъде в Древния Изток достигналите полова зрелост девойки били пращани в храмовете, за да отдадат на богинята на любовта своята невинност. Но никъде другаде по света към храмовите жрици не се отнасяли така почтително, както в Индия. В южната част на полуострова имало обичай една от девойките във всяка фамилия да бъде посвещавана на храма, за да го издържа с религиозна проституция.Прочутите индийски баядерки - танцьорки, компаньонки и участнички в религиозните церемонии, също служели в храмовете. Тяхната професия никога не е била приемана за позорна в Индия. Дори напротив, отдадеността им на богинята била предавана като свещено наследство от майка на дъщеря.

image

Солон

" Първият официален държавен публичен дом отворил врати в 594 г. пр.Хр. в Атина по времето, когато полисът бил управляван от Солон. В него работели робини, които били купени с общински средства. С това бизнес начинание хитрият управник успял да запълни бързо опразнената държавна хазна. Солон стигнал до тази идея, след като установил какви баснословни доходи получават храмовете на Афродита от жриците на свещената проституция.

Към края на 15-ти век най-вече инквизицията и бързото разпространение на венерическото заболяване сифилис водят до разграничаване от проститутките: тези жени били наричани"Портите на дявола"


Да си спомним мадам Помпадур-бисерът на Франция.Очарована от красотата на замъка "Белвю", тя го избира за своя резиденция. Превръща го и в кралска вила, където владетелят  кани своите любовници. Но вместо да страда, маркизата също се отдава на страстите на други мъже именно в "Белвю".

Ако не била свръхамбициозната й майка, днес никой не би знаел за нея. Именно тя научава хубавичката, но бедна Жан-Антоанет на всичко необходимо, за да завладее един мъж. А то, както е известно, не е много - малко кокетство, малко загадъчност, доста послушание...

С такова "образование" бъдещата неофициална кралица на Франция решава, че ще е жалко да се прежали за някъкъв си граф или херцог. Така се появявала пред очите на Луи XV винаги, когато той препускал на лов. Да го очарова не било трудно. По-трудно било да го задържи. И именно в това се проявява истинската сила на нейния характер.

Удостоената с благородническа титла мадам Помпадур е безспорна красавица, но без такта, остроумието и обаянието си, тя би потънала в кохортата от хиляди други любовници. Антоанет мислела, че най-голямото й достойноство е нейният чар. В списъка на средствата й за съблазняване си остава и с прословутата супа от стриди, с която подсилвала сексуалната мощ на своя любим.


image

 

Разкаяните грешници били охотно приемани в манастирите. Динамично проституцията, наричана още и "хоризонталният занаят", започва да се развива отново през 18 и 19 век. Индустриалната революция примамва многобройни девойки от селата в градовете, където често се налага да мизерстват.

"Жените, озовали се например като хамали в пристанищните градове, са печелили толкова малко, че е трябвало да имат допълнителна професия. А тази втора професия често е била проституцията", обяснява


Елизабет фон Дюкер.
image Старчески дом за бивши проститутки в Мексико-град

 

Сексът срещу пари бързо се превръща в масово явление. Така че в цяла Европа се работи по изковаването на закони срещу проституцията. Както разказва фон Дюкер, "безнравствените жени" е трябвало да се подлагат в Хамбург на задължителен медицински преглед два пъти седмично. Тази уронваща човешкото достойнство процедура вече е безвъзвратно част от миналото. Ала все още няма друга професия, за която да се говори така под сурдинка, както за проституцията. Според секс-експертката Лаура Мерит има още много да се работи по новото съзнание, свързано с тази професия. Според нея Законът за проституцията от 2002 година е важна стъпка, но не е достатъчен. Тя казва:

 image
 

"Легализацията е важна за всеобщото признание. Ала в конкретния живот на проститутките все още не се е променило кой знае какво. Някои сега могат да се осигуряват, това също е особено важно. Обаче само съвсем малко на брой работят с истински трудов договор или в домове с подобаващи условия за работа."

 материали от svejo.net и Монитор






Гласувай:
201




1. анонимен - Материала е супер!
26.11.2010 07:53
Някои от старите религии са били доста по-интересни, отсолкото християнството, макар че и в лоното на християнската църква има интересни моменти, описани в "Монахинята" от Дидро, в "Папеса Йоана" и доста други. И аз лично съм виждал туй-онуй из манастирите.
цитирай
2. pitagorid - Искам да попитам
26.11.2010 08:16
Преди време бях в Амстердам и посетих Музея на секса. За моя изненада снимането вътре в музея беше разрешено и успях да направя много снимки. Реално погледнато снимките са легални и не нарушавам никакво авторско право. Имам намерение да публикувам постинг тук в blog.bg с част от тези снимки. Но тъй като те съдържат сюжети с еротично съдържание (което може да се приеме от благовъзпитания читател като откровена порнография), ще има ли някакво ограничение за тяхното публикуване или ще трябва да слагам Червена точка. Въпросът е сериозен и искам вашето мнение.
цитирай
3. scarlety - pitagorid,
26.11.2010 08:24
Предполагам,че постингът ти ще е интересен,разбира се гарниран и със снимков материал. Не знам какви точно са снимките ти и не моето мнение е от значение предполагам,а правилата на сайта. Какво да кажа освен: Опитай!:)
цитирай
4. scarlety - Kуш,
26.11.2010 08:39
тъй като сме не във Франция,а в България-става и шкебе чорба предполагам:))))) А има и други афродизиаци:)))) А ти сподели какво си виждал из манастирите:)) Любопитно е!:))
цитирай
5. анонимен - Направо не е за вярване,че приемате проституцията
26.11.2010 08:56
така естествено.Това е най- унизителното и опасно занимание си мисля и за двете страни.Едната предлага най- вече принудена от мизерията или алчността и то в определени възрастови граници ,а другата приема услугата гонена от нагона.
Това ,че така е представяна още в най-древни времена е наложено не от жените, а от мъжете.Отдавна се знае ,че живеем в мъжки свят
Тези които проституират обаче за удоволствие/0.5% са си просто болни хора/
цитирай
6. demar - ganis
26.11.2010 09:15
"Те извършват услуга.
Както фризьорките, както водопроводчиците и т.н...."
по скоро, като психоаналитика...
цитирай
7. ckarlet - Материалът ми напомни за книгата ...
26.11.2010 10:07
Материалът ми напомни за книгата "Мемоарите на една гейша", която четох на скоро и която много ме впечатли!
Поздрави и от мен, Scarlety!
цитирай
8. nicodima - pitagorid,
26.11.2010 10:42
Още по соц. време имаше един филм на Богомил Райнов - "Ерос и Танатос", в който по телевизията в най-гледаното време бяха показвани доста смущаващи кадри, свидетелстващи за сексуалната разкрепостеност в Скандинавските страни, най-вече - Дания.
И въпреки че този филм беше откровено заклеймяване на свободния секс, той изигра своята роля и като познавателен : ). Българинът има нужда от тези неща, защото сексът е едно от нещата, за които си мислим, че не е нужен интелект и познания. Според мен ще е интересно, публикувай смело!

A propos - чудесен постинг, scarlety!
цитирай
9. анонимен - Да не забравим да споменем
26.11.2010 10:48
и за така наречената "политическа проституция".
За съжаление " положителните резултати " от нея се усещат САМО от проституиращите и обкръжението им , а отрицателните последствия - САМО от останалото плебейско народонаселение ... :(
цитирай
10. yotovava - Между другото
26.11.2010 11:05
изследователи на шимпанзетата са регистрирали предлагаенто на "платена любов" и сред тях - женската не отказвала акт с който и да е мъжки срещу банан или друга храна. :))))))))
Така че защо да се учудваме.
Поздрав за интересния постинг.
Валя
цитирай
11. scarlety - Андрешко,
26.11.2010 11:19
andreshko написа:
и за така наречената "политическа проституция".
За съжаление " положителните резултати " от нея се усещат САМО от проституиращите и обкръжението им , а отрицателните последствия - САМО от останалото плебейско народонаселение ... :(

Тази разновидност на проституцията не съм засегнала,но тя наистина е една много голяма и неприятна тема!:(
цитирай
12. scarlety - Ан-7,
26.11.2010 11:22
предполагам,че репликата ти се отнася до коментара на caris,понеже аз не приемам проституцията като нещо естествено!
цитирай
13. vmir - Ако някак бъда заставен Сулльо и Пульо да си ръгат кирливите израстъци в мен срещу пари,
26.11.2010 11:39
не виждам какво би ме спряло да ги убия заради подобно намерение, хем ще им имам всичките пари.
цитирай
14. stela50 - Поздрави за постинга ,Скали ...Всеки има различна съдба
26.11.2010 11:55
и не можем да съдим или анатемосваме хората ,независимо от
разбиранията си за морал и приличие .Мисля ,че малко са тези ,които приемат проституцията за нещо естествено ...но тя така или иначе съществува от древни времена .В живота има всичко .
Материалът е много добър .
цитирай
15. scarlety - vmir.май и аз бих реагирала като тебе:) Сводничеството е долна професия:(
26.11.2010 11:57
vmir написа:
не виждам какво би ме спряло да ги убия заради подобно намерение, хем ще им имам всичките пари.

цитирай
16. razkazvachka - ... което иде да покаже, че
26.11.2010 12:01
ако нещо си струва да бъде професия, то си струва да бъде вършено с професионализъм:)))

И както е при другите дейности - с професионализъм не се забогатява, но можеш да си издържаш децата...
цитирай
17. masterpiece08 - :) Проституцията си е проституция ...
26.11.2010 12:02
:) Проституцията си е проституция от какъвто и ъгъл да я погледнеш и е много ясно, че няма как да се приравни към която и да било сфера на услугите, колкото и да се опитват някои да наложат това клише.
А че на българина му трябва сексуално ограмотяване, а и не само -това да! При това много спешно!
Поздрави, Скарлети!
цитирай
18. scarlety - razkazvachka,
26.11.2010 12:49
много тъжен начин да издържаш децата си:(
цитирай
19. blogena - те признатите са ясни и дори съгласни
26.11.2010 13:25
а колко от жените се възползват от това ей тъй
сетих се един виц:

Кореспондент взема интервю:

- Та вие сте инженер, кандидат на науките, майка на две деца. Как така станахте проститутка?

- Дори нямам представа. Навярно късметът ми проработи...

цитирай
20. dolsineq - Материалът ми напомни за книгата ...
26.11.2010 13:41
ckarlet написа:
Материалът ми напомни за книгата "Мемоарите на една гейша", която четох на скоро и която много ме впечатли!
Поздрави и от мен, Scarlety!

.....................
С тая разлика, че гейшата е само акомпаньонка и не е длъжна да прави секс, освен ако и тя не го иска. :)))
цитирай
21. tili - Ти говориш академично за явната
26.11.2010 13:46
проституция. Тя е ясна. Но си мисля за скритата - чукане за назначаване на работа, за издигане... Важи и за двата пола. Нея как ще я узаконят? И кай ще го стори;-))) Всички са в кюпа.
Хубав пост, поздрави!
цитирай
22. scarlety - tili,
26.11.2010 14:05
този постинг обхваща предимно зараждането на проституцията и проявлениятаи в древността.До съвременната проституция не стигнах,защото постинга стана много дълъг.Но не пречи да коментирате всичко,което ви вълнува!
цитирай
23. анонимен - Леле, какъв интерес,
26.11.2010 14:10
че да излезем с декларация пред Народното събрание. Щото те там са на позицията "Хем сърби-хем боли".

Адринке, честито ти влизане в клуб "Стохилядник"! Да почерпиш.
цитирай
24. scarlety - canis,
26.11.2010 14:14
на какво си жертва? Предполагам,че не извършваш принудителни сексуални услуги за да оцелееш? Сексът е нещо хубаво,когато се извършва с желание,а не като начин на препитание!
цитирай
25. watchtowerman - Леле-е-е!
26.11.2010 14:56
Колко много ченгета наскачаха в блога! Що ли?! Ами, върви подготовка за узаконяване на проектозакон за летализиране на "проституцията". Досега последната беше дефинирана като "криминално" деяние, сега ще врътнат някоя и друга думичка и като я облекат в закон, и ето ти "проституцията" легален бизнес. Ми така де, отде-накъде кражбата да е легален "бизнес", а проституцията" - не?!
цитирай
26. miaa - Здравей Skarlety! Изчерпателно и точно:)
26.11.2010 14:57
Има две истории на проституцията!
Първата/ добре си я описала/ е т. н.” Свещенна проституция”
Тя е съществувала повече от две хилядолетия.
Нейните прояви не са били в противоречие с морала, нормите на поведение и семейните ценности на тогавашните обществено- политически и религиозни структури на определена държава.
Втората е историята на милиони красиви момичета, които идват в големия град да търсят , слава, богат съпруг,авантюра, но намират съвсем друга действителност.
Повечето доброволно, а други от нуждата за оцеляване се изправят пред голямото предизвикателство, очаквайки своя „звезден миг”, който се пука, като балон с напредване на годините. Тези момичета, един ден разбират, че всичко това е една ефимерна мечта. Често последиците и униженията си остават за само за тях.Защото в днешно време, мъжете управляват света и думата се използва само,като клеймо, а проститутка е наричана всяка жена, която не спазва моралните норми.
цитирай
27. scarlety - miaa,
26.11.2010 15:12
втората "история",която си описала е проституцията в днешно време или един аспект от нея.Коментарът ти е точен! Поздрави!
цитирай
28. scarlety - Стела,Валя,Алби,Никодима,Скарлет,demar,masterpiece08,watchtowerman,dolsineq
26.11.2010 15:33
и всички,които бяхте тук-благодаря ви за интересните коментари:)
Kуш,споко,естествено,че ще почерпя!:))
цитирай
29. анонимен - Ади,
26.11.2010 16:32
май искаш да затваряш темата в разгара на дискусията. Амичи още не е ставало въпрос за мъжките проститутки. Знайш ли пък те кака добре си я карат. Цяло лято на морето, цяля зима на ски и то без да си свършил за две пари работа.
цитирай
30. scarlety - Нищо
26.11.2010 16:40
не затварям-само благодаря на коментиралите до тук! Дискутирайте наволя!:)))) Мъжките проститутки наречени Жиголо са обикновено здрави и прави мъже,които търсят на работата лекото.....и т.н.
Апропо, ти защо излезе анонимен?
цитирай
31. phoenix2000 - България даже прави експорт на тази ...
26.11.2010 17:05
България даже прави експорт на тази "стока"
цитирай
32. dolsineq - " Първият официален държавен ...
26.11.2010 17:11
" Първият официален държавен публичен дом отворил врати в 594 г. пр.Хр. в Атина по времето, когато полисът бил управляван от Солон. В него работели робини, които били купени с общински средства. С това бизнес начинание хитрият управник успял да запълни бързо опразнената държавна хазна." - ами нали и бат'Бойко това казва, ама кой да го чуе....
цитирай
33. scarlety - dosineq,
26.11.2010 17:17
бат' Бойко явно се е запознал с идеите на Солон за запълване на хазната.....остана да ги приложи:))))
цитирай
34. scarlety - phoenix2000 ,абсолютно верно за съжаление:(
26.11.2010 17:38
phoenix2000 написа:
България даже прави експорт на тази "стока"

цитирай
35. sparotok - интересно
26.11.2010 18:34
Интересен постинг за наистина най-древната професия...

Ще добавя едно изказване на Свети Августин, този целомъдрен човек е казал, че проституцията е нужна на обществото, а забраняването й би довело до проблеми...

Проституция ще има винаги, важното е да се премахне тази, която е принудителна. Едно е някой да направи избор за нещо, друго е да го върши принудително...
цитирай
36. monaliza121 - Ади няма да се изказвам за прости...
26.11.2010 18:56
Ади няма да се изказвам за проституцията...
Страхотен постинг си спретнала:))
Целувки, мила:))
цитирай
37. scarlety - sparotok,
26.11.2010 18:58
"Проституция ще има винаги, важното е да се премахне тази, която е принудителна. Едно е някой да направи избор за нещо, друго е да го върши принудително..."
Aбсолютно съгласна съм с коментара ти. Принудителното проституиране е нещо много унизително!
цитирай
38. scarlety - Тин,
26.11.2010 23:58
Благодаря! Целувки и от мен!:)
цитирай
39. demidin - Чудя се в случая дали важи погово...
27.11.2010 10:07
Чудя се в случая дали важи поговорката:
"Срамна работа няма"?!:):(
цитирай
40. scarlety - За мен е унизителна! Освен ако не си съвсем отчаян....и е спасение!
27.11.2010 10:41
demidin написа:
Чудя се в случая дали важи поговорката:
"Срамна работа няма"?!:):(

цитирай
41. pegas08 - Скарлетче, да ме прощаваш за забележката,
27.11.2010 17:23
но как мислиш, малко ли шантонерки имаме из блога, иначе казано ,да не казвам,
че си седнала и да ги просвещаваш.
Ние си го знаем:
"Уам, бам, мерси мадам!"
Нал тъй?
Сполай ти!
цитирай
42. scarlety - Ха-ха
27.11.2010 17:29
Тука е станала сладка раздумка къде по темата,къде извън нея!:))))
Пегасче,темата е повече за историята на проституцията- интересна е! Няма да засягаме хора от блога:))))
Белчев,ти пък накъде заби,че на "Горчиво" я докара. Малко ти е развинтена фантазията.:)))) Дай по темата и не се отклонявай:))))
цитирай
43. pegas08 - Така си е , започваме по "Тема"-та,
28.11.2010 08:24
а свършим в пералнята!
Сполай ти!
Абе, много си готина, това исках да кажа, егати!
цитирай
44. pegas08 - А, това е баш по темата...смятам.
28.11.2010 08:25
Заглъхващо ехо от последните парламентарно- еротични престрелки!
Боже, пази България!


"Не политохулствай!", ще ревнат в хор.
Драскачи и "ози" от партийни чертози.
Въс всички цветове на дъгата- отбор:
"Сексът- табу за социолози!"


Но да припомним ли как , еротична искра.
Запали дълга Троянска война.
Любовната треска на Ромео и Жулиети.
Хвърли в битка Капулети- Монтеки.


В Парламента , български - подобно.
Ерос се намести удобно.
Нерядко, разлика в резбата.
Поразмества му делата.


Неглижирайки жълтите закачки.
За Яне и Сергей, дали е гей.
Объркахме идеологемни суроватки.
Наляво, надясно- народ веселей!
цитирай
45. pegas08 - Ооооще по- дълбоко...в темата!!!
28.11.2010 08:26
Понякога за някой член се хванат.
Започнат яростно да дърпат.
Когато каже, Гоце да престанат.
Членът вече е опърпан.


Залюби Гербер буйна роза.
Реши с нея да флиртува.
"Как да кажа, без да се изложа?"
На трибуна захитрува.


"Защо си тъжна и смутена?
Без радост, твоят цвят увяхна.
Повтаряш все едно и също.
Член ли няма, да се хващаш?"


Розата игриво припна.
Листенца, щедро поразтвори.
Герберче при нея литна.
С любовен шепот тя говори:


" Ти си герберче прекрасно.
Нагоре - бяло, надолу си червено.
Как искам теб да те обърна .
В опозиция пременено..."



Така разменяха трели любовни.
Пред вечно смаяна тълпа.
От своите избранници народни,
В тая нова секс - игра!
цитирай
46. scarlety - Пегасче,
28.11.2010 11:19
Твойте стихове са свежи,
събуждат всякакви копнежи-
от политико-еротични трептения-
до блого-сеизмични вълнения:))))))))
цитирай
47. makont - Не знам защо, но
28.11.2010 15:11
винаги казвам, че в другия живот(ако има такъв) ще се родя мъж. Дори и в името на бог е отвратително и със сигурност е насилствено. Тъжна тема, Ади, но това е самата истина. Хубава неделна вечер и да живее любовта!
цитирай
48. scarlety - Mая,
28.11.2010 15:56
след като прочете тоя материал,на човек му се приисква да се е родил мъж:)) Но не е сигурно и това-коя роля от двете е по-лека. Винаги ни се иска да бъдем това,което не сме.
Хубава вечер и от мен и много любов(от оная прекрасната,за която даваме всичко на света:)
цитирай
49. анонимен - Ако си мислите, че да си мъж и глава на семейство
28.11.2010 17:52
е лесно , то ще ви разочаровам. Никак не е.
цитирай
50. shtaparov - Сладката любов
28.11.2010 20:37
Най-хубаво е разбира се тогава,когато има истински чувства,когато
взаимоотношенията са пропити от неподражаемо вълшебство,което
никога не може да се постигне при такава професия. Но в крайна
сметка и това е професия като всички други, стига на жената да й
харесва,да не се създават проблеми на никой и да няма нито обидени,
нито заразени.Това се постига най-лесно,когато има и религиозна
мотивация,както в древните храмове на Афродита,Венера и пр. Там
всичко е било законно и легално,не е имало принуда и престъпление,
а жените са участвали с кеф и с мераци,без които изобщо не бива да
се захващат с подобна дейност.Тук нещата не винаги опират до морал-
има случаи на принуда /икономическа или насилствена/,а ако на някои
просто си им харесва-защо трябва прибързано да ги осъждаме? Но най-
хубава от всичко си е истинската любов-платената надали може да бъде
достатъчно истинска,щом не е спонтанна,а е по поръчка. Истинската
любов също е способна на чудеса-и то не по-малко пикантни от тези,
които предлагат "жриците"! Не ги осъждам-не само няма как,но не е
и разумно,нито е необходимо.Гласувам обаче за Истинската любов-дано
тя да осени всекиго,включително и тях/защо пък не?/,и да донесе на
всички нас Истинско щастие!!!
цитирай
51. scarlety - Куш,
28.11.2010 21:45
знаем,че не е лесна,но сме устроени така,да мислим,че нашата роля е по-трудната!
цитирай
52. scarlety - shtaparov - Сладката любов
28.11.2010 21:46
Благодаря за хубавия коментар! Споделям мнението ти.
цитирай
53. анонимен - 2100 прочита!
29.11.2010 19:58
Явно темата за проституцията е в топ 10 на актуалните български проблеми. Може би единствено след въпроса, къде Бойко Борисов днес е рязал лента.
цитирай
54. анонимен - След толкова голям интерес,
02.12.2010 08:09
вече очаквам продължение за проститутките разузнавачки и шпионки като Милейди и Мата Хари. Има много интересни истории.
цитирай
55. scarlety - Kуш,
02.12.2010 08:34
много поръчки даваш! Ще помисля върху предложението ти!:))
цитирай
56. therainss - Много полезен материал
03.12.2010 03:52
Сега вземи да почерпиш по една проститутка, а? :)
цитирай
57. scarlety - Ха-ха
03.12.2010 07:33
therainss написа:
Сега вземи да почерпиш по една проститутка, а? :)


Пък и черпене търси! Не прекали ли малко:))) Сбъркал си адреса:)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: scarlety
Категория: Други
Прочетен: 1741727
Постинги: 166
Коментари: 5043
Гласове: 26478
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930