Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 17:25 - Странните музеи
Автор: scarlety Категория: Други   
Прочетен: 11206 Коментари: 22 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



   Днес реших да ви предложа  нещо интересно за най-странните музеи по света,което прочетох:)) За някои от тези музеи бях чувала,но съвсем не за всички:))) Вижте:


Наред с традиционните музеи, излагащи картини, исторически или археологически паметници, съществуват музеи на почти всичко: музей на транспорта, музей на виното, музей на детството и т.н.

 Ето няколко по-нетрадиционни музея:



image  

Сред най-странните музеи в света се нарежда международният музей на тоалетните в Ню Делхи, Индия. Той отразява триумфа на един от най-важните предмети на бита.

Исландският музей на фалосите представя тази интересна част на редица животни – над 100 вида. Сред тях са изложени гигантските пениси на слон и кит

Музеят на металните чашки се намира в американския щат Джорджия. Той е живо доказателство, че ако пожелае, човек може да създаде музей на всяко нищо от бита.

Музеят на изтезанията се намира в Амстердам и хвърля светлина върху ужасяващите методи, използвани за мъчения на хората през вековете. Сред тях е и печално известното разчупване на череп.

image  

Музеят на некадърните творци се намира в Масачузетс и дава възможност и на най-некадърните художници да представят творенията си. Създателите му смятат, че не е нужно да се дава шанс само на хората с талант.

Музеят на солниците се намира в щата Тенеси и представя над 20 000 солници от цял свят. Освен тях има и още толкова съдове за черен пипер, които са в комплект със солниците.

Музеят на зайчето Бъни представя всичко, което засяга зайчетата. Той се намира в Калифорния и всеки, който иска да разбере защо зайците правят любов толкова забързано, може да го посети.

Подземният Париж, който е пресечен от различни канализационни системи, всъщност представлява един вид музей, често посещаван от туристи.

Музеят на косата се намира в Турция и е събрал косите на над 16 000 хора от цял свят. Те са колекционирани от прочут турски милионер. Може би най-странен е музеят на разтворими супи, който се намира в Токио.





 Музей на Фалосологията в Исландия

 

image 

 Намира се в Рейкявик и в него можеш да видиш как изглежда оная работа на почти всеки бозайник в света. Имат органи от 12 вида китове, полярна мечка, тюлени и др.

 

Музей на вибраторите и Masturbation Hall of Fame

 image 

 Музеят в Сан Франциско освен съвременни вибратори показва и всякакви импровизирани такива, които в миналото са били използвани като лечебно средство за истерични дами. Тук можеш да видиш и първия вибратор, който работи с ток.

 

Музей на тоалетните

 image 

 Създаването на съвременната тоалетна според Музея Сулаб в Ню Делхи, Индия, е от фундаментално значение за доброто на човечеството. В него можеш да проследиш историята на кенефа от първите клозети тип дупка на двора до съвременни изгъзици с позлатени седалки.

 

Burlesque Hall of Fame

 image 

 Известен е още като Музея на еротиката. Намира се между Лос Анджелис и Лас Вегас на прочутата Магистрала 66. Мисията на музея е „Да вдъхновява, образова и забавлява." Всяка година провежда конкурс „Мис Екзотичен свят".

 

Mьtter Museum

 image 

 Това е музей на медицината в Пенсилвания. В него показват восъчни модели на части от човешкото тяло, както и истински такива, антични медицински инструменти и други.

Сред най-известните експонати са странни медицински находки: 3-метрово човешко черво, пълно с фекалии, най-високият човешки скелет в Северна Америка, общият черен дроб на сиамските близнаци Чанг и Енг Бънкър, туморът изваден от небцето на американския президент Гроувър Кливлънд и други гадости.

 

Музей на обувките

 image 

 

Бившата първа дама на Филипините Имелда Маркос имала над 3 000 чифта обувки. Една част от тях са изложени в Музея на обувката в Мирикина Сити във Филипините. Мисията на музея е да покаже на света историята на обувките и как се правят те.

 

Музея на лошото изкуство

 image 

 Основан е през 1993 г. в Самървил, Масаучзетс. Събира само нескопосани творби на бездарни автори без ограничения на жанра. В момента в него има 400 експоната

 

Британският музей на косачката

 image 

 Британците държат дворовете им да са красиви. За това всеки уважаващ себе си британец си има косачка. Повечето от тях едва ли са се замисляли за историята на този уред, а и сигурно не им пука. Ако им пука, обаче, те могат да отидат в музея Саутпорт и да разгледат над 200 експоната.

 

Музей на кучешката каишка

 image 

 Намира се в Лийдс и в него има нас 100 екземпляра - модели от Средновековието, Викторианската епоха та чак до наши дни.
 

Исторически вуду музей на Ню Орлиънс

image

Историческият вуду музей на Ню Орлиънс събира древни и модерни вуду обичаи. Докато сте там можете да помолите някой от практикуващите да ви направят специална грис-грис торба (осигурява защита от зли сили) за вас или ваш познат. Музеят събира и артефакти от Великата вуду кралица Мари Лаво.


Музей на менструацията

image

Музеят се намира в предградията на Вашингтон и е посветен на ритуалите и културата на менструацията. Посетителите могат да видят изложби, проследяващи историята на дамските превръзки, тампони и специалното менструално бельо.

"Особен акцент е поставен върху историята и философията на рекламите за менструална хигиена; музеят разполага с над 1000 реклами от много страни, както и с патенти, книжки и други материали", пише на брошурата му.


Музей на съмнителните медицински съоръжения

image

Музеят на съмнителните медицински съоръжения колекционира всякакви смешни, ужасяващи и абсурдни медицински уреди, които са били пробутвани на обикновения човек като лечебни. Някои от експонатите са Затоплящ уред за простатата, Машина за френология, Ректо ротор, Изправяч на носове и всякакви други странни машини.


Музеят за коса на Лейла

image

Музеят за коса на Лейла в Индепендънс, Мисури събира на територията си огромни колекции от коса и накити за нея, датиращи от 1725 г. Бижутата станали наистина популярни във Викторианската епоха, когато били използвани за да се почете починал роднина или близък.


Национален музей на запалката

image

Националният музей на запалката в Гутри, Оклахома е побрал почти 20 000 експоната, представящи над 85 000 години на запалки и други подпалващи съоръжения.


Музей на хамбургера

image

Хари Сперл, немски имигрант в Америка, е събрал над хиляда експоната, свързани с хамбургерите, включително водно легло хамбургер и хамбургер мотоциклет. В колекцията има повече от 500 хамбургера, както и необичаен материал за направата им. Има касички, буркани за курабийки, часовници, шапки, гумички, значки, магнитчета, музикални кутии, солнички и разбира се, водното легло, което е "поръсено" със сусам и има подхождащи му възглавнички.

Повечето от експонатите са събирани по битаци и гаражни разпродажби, където Хари тършувал за хамбургер-сувенири с приятеля си и запален ентусиаст Рой Бейнтън. Бейнтън обаче решава да се откаже от хобито си и продава колекцията си на Хари.



Музей на ядките

image

В музея на ядките в Connecticut College се помещават над 100 лешникотрошачки, маски, тематични картини и скулптори. Колекцията е дело на автора и професор по история на изкуството Кристофър Стайнер, който заедно със студентите си сортира, картотекира и поставя в архив всеки екземпляр от нея.
 

по материали от maxxnews.net





Тагове:   музеи,


Гласувай:
42



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - Хе хе хе! Това е като
04.08.2010 17:37
енциклопедия на откачените и не чак толкова музеи ;-))) И интересно и полезно!
Само да вметна, че музеят на косите (само от посетителки на ателието) е на един турски художник - керамик. Гледала съм филм за него. И на някои от почитателките му толкова се харесва да ходят там, че има техни кичури, рязани години и години. Прикрепва се бележка с името и датата:)
цитирай
2. makont - Зинтригува ме,
04.08.2010 18:05
хем интересно, хем забавно. Колко много влагаме за безмислените неща - и време, и пари, и емоции. Хубава вечер!
цитирай
3. ckarlet - За много от музеите дори не знаех, че ...
04.08.2010 18:15
За много от музеите дори не знаех, че същестуват:))
Поздрави!
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Страхотно!
04.08.2010 19:27
Много обичам да научавам всякакви неща. Ще идвам тук по-често, за да разглеждам методично ;)))
цитирай
5. elinora - ckarlet,
04.08.2010 22:25
хахаха, чудесен постинг! :) предпочитам все пак тези смешни музеи, пред трагичните музеи на войната! :)
цитирай
6. scarlety - 1. tili - Хе хе хе! Това е като ...
04.08.2010 22:44
Тили,много интересно!:)) Благодаря!
цитирай
7. scarlety - Мая,какви ли не ги ражда човешкия ум?:)))
04.08.2010 22:46
makont написа:
хем интересно, хем забавно. Колко много влагаме за безмислените неща - и време, и пари, и емоции. Хубава вечер!

цитирай
8. scarlety - Поздрави,Скарлет!
04.08.2010 22:46
ckarlet написа:
За много от музеите дори не знаех, че същестуват:))
Поздрави!

цитирай
9. scarlety - Добре дошъл си винаги!:)
04.08.2010 22:47
slavimirgenchev1953 написа:
Много обичам да научавам всякакви неща. Ще идвам тук по-често, за да разглеждам методично ;)))

цитирай
10. scarlety - И аз бих казала,че ги предпочитам:)) Макар някои да ми идват вповече!
04.08.2010 22:49
elinora написа:
хахаха, чудесен постинг! :) предпочитам все пак тези смешни музеи, пред трагичните музеи на войната! :)

цитирай
11. monaliza121 - Какъв е смисълът в един музей?
04.08.2010 23:24
Да съхрани нещо ценно за поколенията. Тук естествено ценност липсва, но пък е забавно и развлекателно. Картината от Музея на лошото изкуство е убийствена....:)))))))

Целувки, О'Хара! Научих за толкова безумни музеи, ха-ха! Весело е!
цитирай
12. scarlety - Лиз,
05.08.2010 00:10
monaliza121 написа:
Да съхрани нещо ценно за поколенията. Тук естествено ценност липсва, но пък е забавно и развлекателно. Картината от Музея на лошото изкуство е убийствена....:)))))))

Целувки, О'Хара! Научих за толкова безумни музеи, ха-ха! Весело е!

И на мен картината ми хареса! Този е единственият музей,където мога да представя някой експонат!:))))
цитирай
13. kaprizna - Не съм и предполагала,че има такива музеи...
05.08.2010 00:51
...но ще ми бъде много интересно и забавно да посетя някои от тях...
Ех, мечтииии...
цитирай
14. анонимен - Ади, предлагам,
05.08.2010 07:36
да се направи музей на най-шантавите коментари от българските сайтове. И мисля да започна осъществяване на идеята, веднага щом приключа с четвърта част на албума.

Ето един пример от всекиден.ком:

Мунчо — 04.08.2010 @ 20:59

Ходете се гръмнете. То бива лъжи и простоти, ама чак пък толкова. Боко Тиквата – безценен идиот на Републиката.

Ето още един:

Преписано от Мислещ — 04.08.2010 @ 20:32

Преписано от Мислещ
„Цецко…така Президент не се става майка!!! Защо ревеш против съда ?….. нима Федералните служби в Щатите през 20те и 30те не са знаели, че Ал Капоне е глава на мафията!!!!….знаели са, ама доказателства са нямали, да го окошарят….. чак след като му намират слабото място(разбирай доказателства – неговият счетоводител, го залавят и осъждат. Така или иначе четете книжки за Винету,….хванете и прочетете нещо и за мафията и борбата с нея в „братска Америка“ от началото на века, нали са ви патрон сега…..дерзайте!!!”
цитирай
15. scarlety - Капризна,и аз не бих отказала някоя"музейна" дестинация!:)))
05.08.2010 08:28
kaprizna написа:
...но ще ми бъде много интересно и забавно да посетя някои от тях...
Ех, мечтииии...

цитирай
16. scarlety - Куш,може!:)) Ти имаш винаги торба пълна с идеи!:))))
05.08.2010 08:32
[quote=kushel]да се направи музей на най-шантавите коментари от българските сайтове. И мисля да започна осъществяване на идеята, веднага щом приключа с четвърта част на албума."

То по-скоро ще е"Алманах на на най-шантавите коментари":))))


цитирай
17. priqtel12 - Много ми беше интересна
05.08.2010 10:17
информацията тук....
Благодаря ти!
цитирай
18. scarlety - Радвам се,Приятелче! Заповядай отново!
05.08.2010 12:23
priqtel12 написа:
информацията тук....
Благодаря ти!

цитирай
19. demidin - Конкуренцията спи!!! Можеше ...
05.08.2010 17:16
Конкуренцията спи!!!
Можеше като контра на музея на тоалетните да се открие музей на задниците...
на музея на фалосите-музей на вагините
на музея на менструацията-музей на еякулацията
на музея на металните чашки-музей на пластмасовите вилички
на музея на солниците-музей на оцетниците
на музея на зайчето Бъни-музей на слончето Дъмбо
на музея на косата-музей на плешивците
на музея на разтворимите супи-музей на кафетата 3 в 1.....
Само музея на изтезанията си има конкурент-музея на вибраторите:))))
И музея на лошото изкуство-в лицето на хилядите известни музеи,приютили творенията на човешкия гений!!!
цитирай
20. scarlety - Оо,добри предложения...но някои са трудно осъществими:)))))))
05.08.2010 17:32
demidin написа:
Конкуренцията спи!!!
Можеше като контра на музея на тоалетните да се открие музей на задниците...
на музея на фалосите-музей на вагините
на музея на менструацията-музей на еякулацията
на музея на металните чашки-музей на пластмасовите вилички
на музея на солниците-музей на оцетниците
на музея на зайчето Бъни-музей на слончето Дъмбо
на музея на косата-музей на плешивците
на музея на разтворимите супи-музей на кафетата 3 в 1.....
Само музея на изтезанията си има конкурент-музея на вибраторите:))))
И музея на лошото изкуство-в лицето на хилядите известни музеи,приютили творенията на човешкия гений!!!

цитирай
21. iliada - :)))))))))))
05.08.2010 19:28
Колко малко съм знаела аз за музейното дело по света!:)
Благодаря за лъбопитната информация , scarlety:)
цитирай
22. scarlety - Ахаха,никога не е късно да обогатиш знанията си:)))))))
05.08.2010 20:02
iliada написа:
Колко малко съм знаела аз за музейното дело по света!:)
Благодаря за лъбопитната информация , scarlety:)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: scarlety
Категория: Други
Прочетен: 1734979
Постинги: 166
Коментари: 5043
Гласове: 26478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031